Willem van Orsouw

Huisarts in opleiding

Sinds september 2021 ben ik aan de opleiding tot huisarts begonnen bij Fonkelzorg. Na mijn studie heb ik als basisarts een aantal jaren werkervaring opgedaan op de Spoedeisende Hulp, Intensive Care en in het verpleeghuis.

Ik ben van mening dat een huisarts het mooiste beroep heeft dat er is. Op het spreekuur zie je een diverse groep mensen, van jong tot oud, met zowel acute als chronische klachten. Dit zorgt ervoor dat je scherp blijft en een werkdag nooit saai is. Ook heb je als huisarts het voorrecht om deel te mogen uitmaken van mooie en droevige momenten van mensen. Hierbij heb je een centrale rol voor de patiënt en zijn of haar omgeving.

Als toekomstig huisarts wil ik graag samen met de patiënt kijken wat we aan de klachten kunnen doen. Hierbij vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde medische zorg te bieden, afgestemd op de persoonlijke situatie van de patiënt.

Naast mijn werk vind ik het ook belangrijk om van het leven te genieten. Ik maak graag wandelingen met mijn vriendin, hou van koken, tennissen, hardlopen en een biertje drinken met mijn vrienden.