Praktijkondersteuning geestelijke gezondheid

In de vorige blog hebben we de praktijkondersteuning somatiek belicht, in deze blog willen we graag iets vertellen over de praktijkondersteuning geestelijke gezondheid.

Soms zit u even niet zo lekker in uw vel, bent u somber of gespannen of ervaart u stress klachten. Wellicht heeft u problemen op het werk, of zijn er problemen in uw gezin, heeft u zorgen over alcohol, verslavende middelen of medicatiegebruik. Meestal komt u daar zelf of met behulp van uw omgeving wel uit, maar soms is het goed om een steuntje in de rug te krijgen en er eens met iemand anders over te praten.

Dat kan bij onze praktijkondersteuners geestelijke gezondheid Ton en Jeanet. Zij zijn opgeleid in de psychologische hulpverlening en hebben al veel mensen van hun klachten af geholpen. Vaak zijn een paar gesprekken al voldoende.

In het eerste gesprek worden uw klachten besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. Vanuit het behandelplan worden vervolg afspraken gemaakt die in de huisartsenpraktijk plaats vinden. Deze afspraken vallen onder de huisartsenzorg en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico.

Als u ook eens met Ton of Jeanet zou willen praten over uw problemen neem dan even contact op met de huisarts, dan kunnen zij u verder helpen.