Nieuwsbrief Fonkelzorg Den Bosch Q1 – 2021

 • Introductie
 • Actualiteiten
 • Locatienieuws
 • Medewerkers uitgelicht
 • Wist je dat…?

Introductie nieuwsbrief

Graag willen we je via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van allerlei zaken waar wij in de praktijk mee bezig zijn. Zo blijven onze patiënten goed geïnformeerd over belangrijke informatie en wetenswaardigheden. Dit keer berichten we je onder andere over de stand van zaken rondom de coronavaccinaties en ons nieuwe patiëntenportaal, waarin je zelf een deel van het dossier kunt inzien, uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek kunt terugvinden en online afspraken kunt maken.

Actualiteiten

Coronavaccinaties
Wij merken dat veel patiënten ons benaderen met vragen over (de planning van) de coronavaccinaties. Op dit moment is er ook voor ons nog veel onduidelijkheid over wie wanneer welk merk vaccin gaat krijgen en door wie het vaccin toegediend gaat worden. De GGD, het RIVM en de huisartsenorganisaties werken volop samen om een plan uit te rollen. Dit plan verandert echter vooralsnog iedere paar dagen. Dit heeft te maken met de beperkte en steeds wisselende levering van vaccins aan Nederland. Zodra er meer duidelijkheid is, zal iedereen wanneer dat voor hem / haar van toepassing is automatisch een oproep krijgen. Heb je eerder toch vragen hierover, verzoeken wij je voor de meest actuele informatie te kijken op www.coronavaccinatie.nl, of contact op te nemen met het landelijk informatienummer 0800-1351.

Patiëntenportaal
Het is mogelijk om via het patiëntenportaal je eigen dossier in te zien. Je kunt via dit portaal ook herhaalmedicatie of een e-consult aanvragen en een afspraak op het spreekuur inplannen. Heb je hier interesse in? Download dan eerst de IRMA app. Hiermee kun je vervolgens inloggen op het patiëntenportaal. Kijk op de website voor meer informatie en hulp bij het installeren.

Locatienieuws

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. We horen dan ook graag jouw tips en tops over onze huisartsenpraktijk. De komende tijd sturen we je daarom per e-mail een vragenlijst als je een afspraak hebt gehad op het spreekuur van één van onze zorgverleners. Heb je geen vragenlijst ontvangen, maar wil je deze wel invullen? Stuur ons dan even een e-mail, dan verzenden we ‘m alsnog naar je. Alvast bedankt voor de medewerking!

Medewerkers uitgelicht

Graag wil ik de functie “praktijkondersteuner somatiek” (POH-S) aan je toelichten. Deze zorgverleners begeleiden en coachen patiënten met een chronische aandoening (zoals een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, diabetes (suikerziekte), COPD, astma en hart- en vaatziekten). Ons doel is om samen met de patiënt toename van de klachten of problemen die samenhangen met de ziekte te voorkomen. We meten onder andere je bloeddruk en gewicht. Daarnaast controleren we minimaal jaarlijks je bloed en urine op cholesterol, suikergehalte en werking van de nieren. Ook kunnen wij een longfunctieonderzoek doen op de praktijk. Samen bekijken we de uitslagen om te beoordelen of je je persoonlijke streefwaarden voor bloeddruk, suikergehalte en/of cholesterol hebt bereikt. Wij helpen je om hiernaartoe te werken. Een klein stapje naar een gezondere leefstijl kan al veel gezondheidswinst opleveren. Denk hierbij aan paar kilo afvallen, of net een paar stappen bewegen per dag, gezonder eten, verminderen van stress of stoppen met roken. Eventueel passen we je medicatie aan, natuurlijk altijd in samenspraak met jou als patiënt zelf! Heb je een chronische ziekte, ben je daarvoor niet onder behandeling van de specialist in het ziekenhuis en heb je al lang geen afspraak meer gemaakt met ons? Dan nodigen we je van harte uit om via de doktersassistente of het patiëntenportaal een afspraak bij de POH-S te maken. Extra informatie over gezonde leefstijl kunt je ook terugvinden op www.thuisarts.nl en op onze website; recent hebben wij onder andere een blog over bewegen online geplaatst.

Graag tot ziens!

Brenda Prinsen en Manon Venmans, POH-S.

Wist je dat…?

 • We je verzoeken om voor vragen met betrekking tot coronatesten en coronavaccinatie contact op te nemen met de GGD en niet met de huisartsenpraktijk? Hierdoor blijft de telefoonlijn beschikbaar voor patiënten die graag een afspraak op het spreekuur willen maken.
 • Je voordat je ons belt ook kunt kijken op www.moetiknaardedokter.nl of www.thuisarts.nl voor informatie en advies?
 • Een consult standaard 10 minuten duurt? Probeer van tevoren te bedenken wat je wilt vragen of bespreken.
 • Op onze website blogs te vinden zijn over allerlei onderwerpen die te maken hebben met je gezondheid? Lees bijvoorbeeld ons blog over wat je kan doen als je je somber voelt door alle coronaperikelen.
 • Wij het fijn vinden als je zo snel mogelijk veranderingen in adres- of contactgegevens aan ons doorgeeft?
 • Wij graag van je horen of er onderwerpen zijn die je graag zou willen terugzien op onze website? Mail ze naar info@fonkelzorgdenbosch.nl.