Nicole Adam

Nicole Adam

Doktersassistent

Sinds 2005 ben ik gediplomeerd doktersassistente. Een keuze waar ik nog iedere dag blij mee ben. Als eerste aanspreekpunt voor patiënten in de praktijk besef ik dat hulpvaardigheid, vriendelijkheid, begrip en empathie erg belangrijk zijn voor de patiënten / zorgvragers die bij ons komen. Voor deze eigenschappen sta ik en zet ik mij, tijdens mijn 3 werkdagen, volledig in.

Naast de vaste taken ben ik ook verantwoordelijk voor de voorraad van de praktijk; van pleisters en koffie tot zeep en spuiten. Verder controleer ik de tassen van de artsen elke maand en zorg ik dat ze alles bij zich hebben. Ook zorg ik elke jaar dat al onze apparaten geijkt worden voor onze certificering.

Verder ondersteun ik twee dagdelen per week onze Praktijkondersteuners Somatiek met (het oproepen van patiënten voor) controles op het CVRM-spreekuur. Dit is een spreekuur voor patiënten met een hoge bloeddruk en verhoogd risico op hart- en vaatziekten. De bedoeling is om het risico op hart- en vaatziekten beter in kaart te brengen en samen met de patiënt te komen tot de beste behandeling van deze risico’s. Ook begeleid ik patiënten die willen stoppen met roken en ik heb me zelf verdiept in wondzorg door het volgen van vele nascholingen. Dit alles bij elkaar maakt het een erg leuke en afwisselende baan. Hiernaast wil ik starten met de opleiding tot SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts), waardoor ik nog meer verdieping en uitdaging ga krijgen in mijn werk. Zoals je leest ben ik een bezige bij!

Privé geniet ik van het maken van wandelingen en samen met mijn man van onze 2 kinderen. Genieten van de natuur en het leven staan bij ons hoog in het vaandel!

Tot ziens of horens op de praktijk!