Mark Schneijderberg

Huisarts 

Wat mij trekt in het huisartsenvak is de afwisseling in de werkzaamheden. Er komt een breed scala aan patiënten met verschillende klachten binnen in de spreekkamer; van acute benauwdheid tot een verzwikte enkel of psychische klachten. Het grootste deel van de klachten is niet spoedeisend of gaat zelfs vanzelf over, maar je moet altijd bedacht zijn op ernstige diagnoses. En dat terwijl je qua diagnostiek alleen beschikt over de inhoud van je dokterstas; dat blijft uitdagend. Maar misschien nog wel het meest afwisselend zijn de verschillende soorten mensen en contacten waar je mee te maken krijgt. Dat houdt het werk leuk en veelzijdig, want de juiste aansluiting vinden bij de wensen en belevingswereld van degene die je tegenover je hebt is bij iedereen anders. Een bijzondere affiniteit heb ik met de latere levensfase, waarin er al helemaal meer variaties zijn in hoe iemand die wenst in te vullen. Als huisarts kan je daar een belangrijke en pragmatische rol in vervullen.

Buiten de werkzaamheden als huisarts ben ik actief binnen verschillende projecten die de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg op de huisartsenpost moeten verbeteren. Hier besteed ik mijn andere werkdagen van de week aan. Ook daaruit haal ik de positieve energie die ik in het vak van huisarts vind en wil combineren.

De vrije tijd die ik over houd, besteed ik graag aan mijn gezin met twee jonge kindjes. De tijd die ik daarnáást nog over heb, breng ik door met sporten: boksen, squashen, fitness en hardlopen.