Maatregelen coronavirus Fonkelzorg Den Bosch

Dit blog staat in het teken van het coronavirus. Naast dat we de richtlijnen van het RIVM opvolgen en geen handen schudden, vinden er meer veranderingen plaats binnen onze praktijk. We raden iedereen aan om dit blog zorgvuldig door te lezen.

Extra maatregelen

 • Bent u verkouden, moet u hoesten en/of heeft u koorts, dan bent u mogelijk besmet met Corona. Kom niet naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.
 • Er is een speciaal Corona-spreekuur.
 • We schudden geen handen.
 • We hebben video consulten ingevoerd, wilt u hier gebruik van maken vraag het de assistente.
 • We sturen aan op telefonische/video consulten, mits dit mogelijk is.
 • Op maandag is het altijd erg druk aan de telefoon, daarom willen we u vragen om met klachten/vragen die kunnen wachten, op een andere dag contact met ons op te nemen.

Corona-spreekuur

Wij hebben voor mensen die ernstig ziek zijn en/of een verminderde weerstand hebben een Corona-spreekuur ingepland. Dit doen we met als doel de patiëntenstroom met mogelijk Corona en mensen met andere klachten zoveel als kan te scheiden. Op deze manier houden we op de rest van de praktijk het risico op besmetting zo laag mogelijk. Het Corona-spreekuur is daarom aan het einde van de dag gepland.

Heeft u een afspraak tijdens het Corona-spreekuur? Dan vragen we u kort voor het begin via de zijingang aan de Windmolenbergstraat plaats te nemen op de stoelen voor Spreekkamer 6. Als er reeds een patiënt aanwezig is, houd dan minimaal 1,5 meter afstand om mogelijke besmetting te voorkomen.

Bent u (veel) te vroeg voor uw afspraak? Dan vragen we u, als het kan, in de auto te wachten tot kort voor de afspraak.

Extra adviezen

Door de volgende adviezen op te volgen, verkleint u de kans besmet te raken of anderen te besmetten met het coronavirus.

 • Als u denkt besmet te zijn met het coronavirus en zich ernstig ziek voelt, bel dan de huisarts op. Kom niet direct naar de praktijk, maar wacht het advies van de huisarts of assistent telefonisch af. U moet misschien gezien worden op het Corona-spreekuur.
 • Testen: wij kunnen zelf geen test doen op Corona. Het testen op Corona wordt uitgevoerd door de GGD en alleen nog bij ernstig zieke mensen gedaan of ouderen met symptomen die bijvoorbeeld in een verzorgingshuis verblijven.
 • Social distancing: vermijd zoveel mogelijk sociale contacten, ga niet naar school of werk (tenzij u een vitaal beroep heeft) of naar andere plekken waar veel mensen bij elkaar zijn.
 • Was uw handen vaak met water en zeep. Maak ze droog met een papieren handdoekje en gooi deze weg.
 • Blijf thuis bij klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). U hoeft niet getest te worden als u verder gezond bent. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
 • Belangrijk: ga met klachten niet op bezoek bij ouderen, mensen met minder afweer of een chronische ziekte.
 • Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen.
 • Lees ‘Ik wil voorkomen dat ik het nieuwe coronavirus krijg‘ voor meer adviezen en tips.

Testbeleid GGD

Heeft u klachten? Maak dan zo spoedig mogelijk een afspraak voor een coronatest. Een afspraak voor een coronatest kunt u op twee manieren maken.

 1. Ga naar coronatest.nl, houdt uw DigiD (Digitale Identiteit) bij de hand.
 2. Bel 0800-1202, dit telefoonnummer is 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 uur tot 22:00 uur.

Bezoek de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over de coronatesten en voor de meest actuele informatie.

Bel uw huisarts als u erg benauwd bent, hoge koorts hebt of als u zich zorgen maakt over uw gezondheid. Bel altijd 112 in een levensbedreigende situatie.

‘Normale’ zorgvragen

Met alle aandacht voor het Corona virus is het makkelijk om voorbij te gaan aan de reguliere huisartsenzorg. Dat is echter niet terecht, een blinde darm ontsteking is nog net zo gevaarlijk als daarvoor en datzelfde geld voor veel andere vragen. Daarom proberen we de normale zorgverlening zo goed mogelijk in stand te houden.

Heeft u andere symptomen/klachten waarvoor u graag in contact komt met de huisarts?

 • Op dit moment hebben we genoeg ruimte in de agenda om ook uw andere vragen buiten het Corona virus te beantwoorden. Als het aantal Corona besmettingen toeneemt kan dit veranderen, maar neem zeker contact op met de doktersassistente, zo voorkomt u ook dat we straks ineens alle andere zorgvragen tegelijk moeten beantwoorden.
 • We nemen uiteraard bovenstaande maatregelen in acht, dat wil zeggen dat symptomen die kunnen wijzen op het Corona virus tijdens het Corona spreekuur gezien worden en vanwege de ‘social distancing’ maatregel proberen we u als het kan via video/telefonische consulten te bereiken.
 • maatregelen corona antonius