Huisartsenpraktijk Den Bosch – Noord

Wijk Noord

De wijk Noord van Den Bosch bestaat uit de buurten De Muziekinstrumentenbuurt, De Edelstenenbuurt, De Sprookjesbuurt, De Rompert, De Donk, De Reit, De Haren, De Herven, De Slagen, De Hambaken, Orthen, De Buitenpepers en Orthen-West. De wijk is grotendeels in de jaren ’70 van de twintigste eeuw gebouwd na de eerdere uitbreiding die de stad kende. Noord omvat ook twee grote bedrijven terreinen waardoor de werkgelegenheid in de wijk hoog is en er veel banen te vinden zijn.

Verhuizen naar Den Bosch Noord?

Bent u verhuisd of denkt u er over om te gaan verhuizen naar Den Bosch Noord? Dan is het belangrijk dat u op tijd gaat zoeken naar een huisarts, want er zijn maar weinig praktijken in de stad open voor nieuwe inschrijvingen. Kies vooral een praktijk die bij u past, u hoopt de huisarts niet vaak te moeten zien, maar als u zorg nodig heeft dan is het wel belangrijk dat u een klik heeft met de huisarts en de praktijk. Overweeg ook of locatie voor u van belang is, het voordeel van een huisarts dichtbij is dat u er lopend of met de fiets heen kan, maar als u niet goed geholpen wordt omdat de zorg niet aansluit op uw behoefte dan kunt u beter ietsje verder rijden.

Ontevreden over uw huisarts in Den Bosch Noord?

Als u ontevreden bent over uw huisarts in Noord ga dan eerst het gesprek aan met uw eigen huisarts. Vaak is het probleem op te lossen en wellicht is er in uw bestaande praktijk een andere arts werkzaam waar u terecht kan. Als u niet tevreden bent over de werkwijze van uw huisartspraktijk is het ook goed om eens te kijken of deze werkwijze sterk afwijkt van andere praktijken in de omgeving. Het kan zijn dat u spreekuren op afspraak niet prettig vind maar als de meeste andere praktijken ook werken op afspraak heeft u bij het overstappen niet veel gewonnen.

Zorgaanbod van een huisartsenpraktijk

Het zorgaanbod van een huisartsenpraktijk wordt steeds uitgebreider. Voorheen waren het enkel spreekuren, tegenwoordig kun je bij een moderne huisartsenpraktijk veel meer laten doen. Met name op het gebied van aanvullend onderzoek is er tegenwoordig heel veel mogelijk. Zo kunt u bij sommige praktijken onderzoeken laten doen die voorheen in het ziekenhuis moesten. Denk hierbij aan hartritmestoornissen, tele-dermatologie, etc. Hierbij worden de onderzoeken uitgevoerd door de praktijk en daarna met de specialisten van het ziekenhuis overlegd. Zo heeft u wel de expertise van de specialist, maar hoeft u er niet voor naar het ziekenhuis. Ook in de praktijk bloed laten prikken komt steeds meer voor, op afspraak of zelfs direct uit het (ochtend) spreekuur. Bekijk daarom voordat u zich inschrijft even welke vormen van zorg de praktijk aanbied.

Inschrijven bij onze praktijk

Als u zich graag zou willen inschrijven bij ons in de praktijk is dat mogelijk, we zijn namelijk open voor nieuwe patiënten. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste praktijk zijn voor u is het goed om onze visie op de huisartsenzorg even door te lezen. Zo weet u zeker dat onze werkwijze bij uw wensen aansluit.

Meer informatie over Den Bosch Noord

In Noord zijn twee wijkpleinen gevestigd; Wijkplein Haren Donk en Reit en Wijkplein Hambaken, zij bieden spreekuren voor verschillende vormen van ondersteuning aan waaronder Mantelzorg, opvoedondersteuning, Geldzaken en vrijwillige thuishulp Farent.

Den Bosch Noord Wijk- en buurt monitor 2018 geeft u veel inzicht vanuit de gemeente, dit is met name handig als u overweegt om in Noord te komen wonen en wat achtergrond informatie zoekt. Ga er wel even voor zitten, want het is een lang stuk met cijfers!