Inschrijven bij huisarts in Gasthuiskwartier

Project Gasthuiskwartier

Op het terrein van het voormalige Groot ZiekenGasthuis wordt 5 hectare opnieuw ontwikkeld in de vorm van woningen, werken en cultuur. Het belooft een prachtig stadsdeel te worden. De eerste woningen uit blok A & B zijn al opgeleverd en er zullen er nog veel volgen. Volgens de planning wordt er nog gebouwd tot en met blok F. Voor meer informatie kunt u het beste op de project website kijken.

Verhuizen naar Gasthuiskwartier?

Gaat u een nieuwe woning kopen of huren in het Gasthuiskwartier? Gefeliciteerd! U komt in een van de mooiste plekjes van Den Bosch te wonen. We zijn stiekem een beetje jaloers! ;-)

Als u zich vanwege deze verhuizing zou willen inschrijven bij een nieuwe huisarts is ons advies: begin op tijd met zoeken.

De praktijken in de buurt zijn niet allemaal open voor nieuwe inschrijvingen. Het belangrijkste is echter dat u zich thuis voelt bij een huisartsenpraktijk die aansluit op uw behoefte. U heeft niet voor niets voor het Gasthuiskwartier gekozen, dezelfde kwaliteit van wonen verwacht u ook bij uw zorg. Kijk daarom eens rond op de websites van de huisarts praktijken in de buurt en bepaal zelf waar u zich het beste bij thuis voelt. Onze tip is om te kijken naar het zorgaanbod in de praktijk, niet iedere praktijk biedt immers alle diensten aan zoals holter-onderzoeken of bloedprikken in eigen beheer.

Ontevreden over uw huisarts in Gasthuiskwartier?

Als u ontevreden bent over uw huisarts in Gasthuiskwartier ga dan eerst het gesprek aan met uw eigen huisarts. Vaak is het probleem op te lossen en wellicht is er in de bestaande praktijk een andere arts werkzaam waar u terecht kan.

Blijft u niet tevreden over de werkwijze van uw huisartspraktijk dan is het goed om eens te kijken of deze werkwijze sterk afwijkt van andere praktijken in de omgeving.

Het kan zijn dat u spreekuren op afspraak niet prettig vind maar als de meeste andere praktijken ook werken op afspraak heeft u bij het overstappen niet veel gewonnen.

Planning Gasthuiskwartier

Parkeren Gasthuiskwartier

Zorgaanbod van een huisartsenpraktijk

Het zorgaanbod van een huisartsenpraktijk wordt steeds uitgebreider. Voorheen waren het enkel spreekuren, tegenwoordig kun je bij een moderne huisartsenpraktijk veel meer laten doen. Met name op het gebied van aanvullend onderzoek is er tegenwoordig heel veel mogelijk.

Zo kunt u bij sommige praktijken onderzoeken laten doen die voorheen in het ziekenhuis moesten. Denk hierbij aan hartritmestoornissen, tele-dermatologie, etc. Hierbij worden de onderzoeken uitgevoerd door de praktijk en daarna met de specialisten van het ziekenhuis overlegd. Zo heeft u wel de expertise van de specialist, maar hoeft u er niet voor naar het ziekenhuis.

Ook in de praktijk bloed laten prikken komt steeds meer voor, op afspraak of zelfs direct uit het (ochtend) spreekuur. Bekijk daarom voordat u zich inschrijft even welke vormen van zorg de praktijk aanbied.

Inschrijven bij huisartsenpraktijk

Als u zich graag zou willen inschrijven bij ons in de praktijk is dat mogelijk, we zijn namelijk open voor nieuwe patiënten. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste praktijk zijn voor u is het goed om onze visie op de huisartsenzorg even door te lezen. Zo weet u zeker dat onze werkwijze bij uw wensen aansluit. Sluit onze huisartsenzorg aan dan bent u van harte welkom en kunt u zich inschrijven.

Meer informatie over Gasthuiskwartier

Op de website van het Gasthuiskwartier zelf is veel te vinden over het project. Mocht u geïnteresseerd zijn in een woning raden we u aan om zeker ook eens contact op te nemen met het team.

Kijk ook eens op de website van Nieuwbouw Den Bosch, daar staan de woningen die in de verkoop/verhuur komen.