Inschrijven bij huisarts in de Graafsepoort

Wijk de Graafsepoort

De zes buurten De Hinthamerpoort, Graafsebuurt Zuid, Aawijk Noord, Graafsebuurt Noord, Hintham Zuid & Hintham Noord vormen samen de wijk de Graafsepoort. Deze wordt ook wel ‘De Graafsewijk’ genoemd. Deze naam heeft de wijk gekregen omdat hier de oude weg naar Grave liep. Sportpark en Stadion De Vliert liggen in het noorden van deze wijk.

Verhuizen naar de Graafsepoort?

Gaat u een nieuwe woning kopen of huren in de Graafsepoort en wilt u vanwege deze verhuizing uzelf daarom inschrijven bij een nieuwe huisarts? Begin dan op tijd met zoeken want er zijn maar weinig praktijken open voor patiënten in Den Bosch. Kijk vooral eens rond op de websites van de praktijken die open zijn en bekijk of deze iets voor u zijn. De locatie is natuurlijk ook van belang, u wilt immers niet te ver moeten lopen, fietsen of rijden om bij de praktijk te komen, met name als u vaak bij de huisarts op bezoek moet. Verwacht u niet zo vaak een huisarts nodig te hebben en is afstand minder belangrijk voor u, kijk dan eens of de sfeer van de praktijk u wel bevalt en of er een klik is met de artsen in de praktijk.

Ontevreden over uw huisarts in de Graafsepoort?

Als u ontevreden bent over uw huisarts in de Graafsepoort ga dan eerst het gesprek aan met uw eigen huisarts. Vaak is het probleem op te lossen en wellicht is er in uw bestaande praktijk een andere arts werkzaam waar u terecht kan. Als u niet tevreden bent over de werkwijze van uw huisartspraktijk is het ook goed om eens te kijken of deze werkwijze sterk afwijkt van andere praktijken in de omgeving. Het kan zijn dat u spreekuren op afspraak niet prettig vind maar als de meeste andere praktijken ook werken op afspraak heeft u bij het overstappen niet veel gewonnen.

Graafsepoort Kaart

Zorgaanbod van een huisartsenpraktijk

Het zorgaanbod van een huisartsenpraktijk wordt steeds uitgebreider. Voorheen waren het enkel spreekuren, tegenwoordig kun je bij een moderne huisartsenpraktijk veel meer laten doen. Met name op het gebied van aanvullend onderzoek is er tegenwoordig heel veel mogelijk. Zo kunt u bij sommige praktijken onderzoeken laten doen die voorheen in het ziekenhuis moesten. Denk hierbij aan hartritmestoornissen, tele-dermatologie, etc. Hierbij worden de onderzoeken uitgevoerd door de praktijk en daarna met de specialisten van het ziekenhuis overlegd. Zo heeft u wel de expertise van de specialist, maar hoeft u er niet voor naar het ziekenhuis. Ook in de praktijk bloed laten prikken komt steeds meer voor, op afspraak of zelfs direct uit het (ochtend) spreekuur. Bekijk daarom voordat u zich inschrijft even welke vormen van zorg de praktijk aanbied.

Inschrijven bij onze praktijk

Als u zich graag zou willen inschrijven bij ons in de praktijk is dat mogelijk, we zijn namelijk open voor nieuwe patiënten. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste praktijk zijn voor u is het goed om onze visie op de huisartsenzorg even door te lezen. Zo weet u zeker dat onze werkwijze bij uw wensen aansluit.

Meer informatie over de Graafsepoort

In de Graafsepoort is Wijkplein De Kiek gevestigd, zij bieden spreekuren voor verschillende vormen van ondersteuning aan waaronder Mantelzorg, opvoedondersteuning en vrijwillige thuishulp Farent.

De Graafsepoort Wijk- en buurt monitor 2018 geeft u veel inzicht vanuit de gemeente, dit is met name handig als u overweegt om in de Graafsepoort te komen wonen en wat achtergrond informatie zoekt.