Inschrijven bij huisarts in Den Bosch Zuidoost

Wijk Zuidoost

De wijk Den Bosch Zuidoost bestaat uit heel veel kleinere buurten: Het Bossche Broek, Zuid, Bazeldonk, Bedrijventerrein Zuid, De Gestelse Buurt, Pettelaarpark, De Meerendonk, Kloosterstraat, De Bossche Pad, Grevelingen, Aawijk Zuid en Bedrijvenpark De Brand. Het is een grote wijk maar er wonen er niet eens zo veel mensen. Dat komt omdat er heel veel groen ligt, brede straten en ruime percelen. Een heel fijne wijk om in te wonen dus. Er zijn ook veel wateren in de wijk (de Zuiderplas, de Oosterplas en de Meerseplas) en de sportvelden van de hockey- en tennisclub liggen er.

Werkt u in Den Bosch Zuidoost en heeft u een huisarts nodig?

Werkt u op bedrijventerrein Pettelaarpark of op De Brand en heeft u een huisarts nodig? Als de vraag niet kan wachten totdat u een afspraak heeft bij uw eigen huisarts kunt u ook bij Fonkelzorg Den Bosch langskomen voor een passanten consult. Dit kan het geval zijn bij een kleine wond, als u ernstige hoofdpijn heeft of als u onwel geworden bent. Let er op dat u dan uw legitimatiebewijs meeneemt want wij zijn verplicht uw identiteit te controleren. We kunnen deze consulten direct bij uw verzekering declareren als u een Nederlandse verzekering heeft, dus u hoeft geen geld mee te nemen (tenzij u onverzekerd bent, dan wel). Bel dan naar 073 613 2450.

Voor niet spoedeisende hulp of reguliere huisartsenzorg adviseren wij u naar uw eigen huisarts te gaan, die heeft immers het beste beeld van uw gezondheidssituatie.

Verhuizen naar Den Bosch Zuidoost?

Als u bent verhuisd naar Den Bosch Zuidoost dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een huisartsenpraktijk. Niet alle praktijken in Den Bosch zijn open en hoewel u er hopelijk weinig gebruik van hoeft te maken is het wel prettig om ingeschreven te staan bij een praktijk. Dan kunt u makkelijk telefonisch medicatie herhalen als het nodig is of langskomen als u iets heeft. Let er op dat het inschrijfproces zelf ook even duurt. Kies met name voor een praktijk die bij u past, dat komt de zorgverlening uiteindelijk ten goede. Een goede klik is belangrijk dus het is fijn als de praktijk ook de keuze heeft tussen meerdere artsen zodat u altijd de arts kan kiezen die bij u past.

Ontevreden over uw huisarts in Den Bosch Zuidoost?

Als u ontevreden bent over uw huisarts in Den Bosch Zuidoost ga dan eerst het gesprek aan met uw eigen huisarts. Vaak is het probleem op te lossen en wellicht is er in uw bestaande praktijk een andere arts werkzaam waar u terecht kan. Als u niet tevreden bent over de werkwijze van uw huisartspraktijk is het ook goed om eens te kijken of deze werkwijze sterk afwijkt van andere praktijken in de omgeving. Het kan zijn dat u spreekuren op afspraak niet prettig vind maar als de meeste andere praktijken ook werken op afspraak heeft u bij het overstappen niet veel gewonnen.

Zorgaanbod van een huisartsenpraktijk

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een praktijk is welk zorgaanbod deze praktijk aanbied. De basis is bij iedere praktijk wel gewaarborgd maar de extra zorg die wordt aangeboden kan net het verschil maken. Bent u overdag vaak aan het werk? Dan wilt u waarschijnlijk een praktijk waar u zoveel mogelijk ineens kan laten doen zodat u minder vaak hoeft vrij te nemen. Als u voor bloedprikken weer opnieuw een afspraak ergens anders moet maken op een andere dag kan dat wel vervelend zijn. Ook zijn er tegenwoordig innovatieve 1.5 lijnszorg waarbij sommige metingen in de praktijk gedaan kunnen worden en op afstand door een specialist beoordeeld kunnen worden. Zo hoeft u niet direct naar het ziekenhuis maar heeft er wel een specialist meegekeken.

Inschrijven bij onze praktijk

Onze praktijk is open voor patiënten uit Den Bosch Zuidoost, kijk wel even goed onze website door zodat u zeker weet dat wij ook bij u passen. We bieden veel extra zorg aan omdat we geloven dat we u daarmee beter kunnen helpen. Het betekent ook dat er veel medewerkers bij ons werken om u daarmee te ondersteunen. Lees ook even onze visie door. Besluit u dat wij inderdaad een geschikte praktijk voor u zijn? Dan bent u van harte welkom!

Meer informatie over Den Bosch Zuidoost

Wijkplein Nieuw Zuid is gevestigd in de wijk en biedt verschillende vormen van ondersteuning, zo is er de thuishulp, Weener XL, Brabant Wonen etc.

Heel veel informatie is ook te vinden in de Zuidoost wijkmonitor 2018. Dit is een monitor van de gemeente Den Bosch en geeft in cijfers & woord aan wat er in de verschillende buurten speelt.

Apotheek De Pettelaar is gevestigd in Den Bosch Zuid Oost.