Huisartsenpraktijk Den Bosch – Binnenstad

Wijk Binnenstad

De wijk Binnenstad van Den Bosch bestaat uit de buurten Binnenstad Centrum, Binnenstad Noord, Binnenstad Oost, De Hofstad, Het Zand, Uilenburg en Vughterpoort. Het is het oudste deel van de stad en volgt grotendeels de lijnen van de vroegere stadsmuur. Het is ook de wijk waar Fonkelzorg Den Bosch is gevestigd dus we zijn best en beetje trots op onze wijk! Het omvat de markt, het centrum en de Uilenburg dus na het werk kunnen we gezellig een drankje doen in de stad. Met name in de zomer is het heerlijk om tijdens de lunch even een blokje om te doen via de Sint Jan en dan weer terug over de Parade.

Verhuizen naar de Binnenstad van Den Bosch?

Bent u verhuisd of denkt u er over om te gaan verhuizen naar de binnenstad? Als u nog twijfelt – dat hoeft niet – het is echt een hele leuke wijk, dus hup, gewoon doen! Als u nieuw in de wijk komt wonen is het wel verstandig om een huisarts te zoeken. Hopelijk heeft u deze niet vaak nodig maar als u er ooit een nodig heeft kan het zo maar even duren voordat u er een gevonden heeft en het duurt ook nog even voordat u daadwerkelijk bent ingeschreven. Ook zijn er niet veel praktijken open voor nieuwe patiënten dus het is beter nu alvast in te schrijven.

Ontevreden over uw huisarts in de Binnenstad?

Als u ontevreden bent over uw huisarts in de Binnenstad ga dan eerst het gesprek aan met uw eigen huisarts. Vaak is het probleem op te lossen en wellicht is er in uw bestaande praktijk een andere arts werkzaam waar u terecht kan. Als u niet tevreden bent over de werkwijze van uw huisartspraktijk is het ook goed om eens te kijken of deze werkwijze sterk afwijkt van andere praktijken in de omgeving. Het kan zijn dat u spreekuren op afspraak niet prettig vind maar als de meeste andere praktijken ook werken op afspraak heeft u bij het overstappen niet veel gewonnen.

Zorgaanbod van een huisartsenpraktijk

Let er bij het inschrijven op dat u een praktijk kiest die bij u past. Naast dat de sfeer in de praktijk goed moet voelen is het ook belangrijk om te weten wat de praktijk allemaal doet. Het lijkt simpel, een huisartsenpraktijk is toch gewoon een praktijk? Maar zo is het niet. De standaard consulten doet inderdaad iedere praktijk maar wat huisartsenpraktijken onderscheid is hoe vooruitstrevend ze zijn met nieuwe technologie. Zo zijn er fantastische initiatieven zoals tele-dermatologie waardoor u niet naar het ziekenhuis hoeft bij verdachte plekjes op de huid. Ook Holters kunnen gewoon op de praktijk worden aangelegd waardoor vermoedens van hartritmestoornissen beter kunnen worden bekeken. Als u voor al deze zorgvragen iedere keer naar het ziekenhuis wordt gestuurd is dat en heel kostbaar want het kost u eigen risico en u moet zo weer een dag extra vrij nemen. Datzelfde geld voor bloedafnames, als er bloed geprikt moet worden dan bieden sommige praktijken dat in-huis aan terwijl anderen u zullen doorverwijzen naar een andere locatie op een andere dag. Zonde van uw tijd toch?

Inschrijven bij onze praktijk

Kijk vooral eerst even rond, spreekt onze praktijk u aan? We bieden heel veel zorg op locatie aan en vinden pro-actief werken belangrijk, als onze visie met u klikt dan zijn wij de praktijk voor u. We zijn open voor nieuwe inschrijvingen dus als u besluit dat wij goed bij u passen dan bent u van harte welkom.

Meer informatie over de Binnenstad

Het Wijkplein Binnenstad is op de Bethaniëstraat, dat is een blokje om vanaf de praktijk en ondersteunt u bij verschillende problemen.

Heel veel informatie is ook te vinden in de Binnenstad wijkmonitor 2018. Dit is een monitor van de gemeente Den Bosch en geeft in cijfers & woord aan wat er in de verschillende buurten speelt.

De volgende apotheken zijn gevestigd in de Binnenstad, Apotheek Albers op de markt en Apotheek Basman op de Hinthamerstraat.