Hallux Podotherapie

Door aandacht en voetexpertise mensen beter laten lopen.

Hallux Podotherapie is opgericht in 1998. Hallux Podotherapie is een praktijk met een groot netwerk waarbij alle voetklachten, en daaraan gerateerde klachten, op het hoogste niveau behandeld kunnen worden. Denk ook aan knie, heup of lage rug klachten die voortkomen uit verkeerd functioneren van de voeten.

Zere voeten of klachten bij staan, lopen of bewegen? Dit is wat je kunt doen

Herken je dat? Overvallen worden door pijn, last hebben bij staan, lopen of sporten. Het zijn klachten die vaak voorkomen en waar mensen te lang mee doorlopen. Met de gratis intake weet je binnen 15 minuten wat de Hallux Podotherapeut voor je kan betekenen.

Aandoeningen aan de voet en aan de enkel zijn toegenomen. Podotherapeuten van Hallux Podotherapie zien een opmerkelijke stijging. Dit heeft er onder andere mee te maken dat mensen anders zijn gaan bewegen, waardoor ongetrainde voeten zijn overbelast of een enkel is verstuikt. Daarnaast stellen sommigen hun zorg uit.

De weg naar de podotherapeut is voor velen helaas nog onbekend terrein is. Er wordt snel gedacht aan steunzolen bij iemand die last heeft van zijn of haar voeten, maar er zijn veel meer oplossingen waarin wij zijn gespecialiseerd.

Alles begint bij je voeten

Een ontspannende wandeling, de hond uitlaten, een dagje winkelen of met vrienden een balletje trappen op zondag. Allemaal activiteiten die je doet zonder erbij na te denken. Niets is dan ook zo vervelend als pijn aan je voeten die van invloed is op al deze vanzelfsprekende activiteiten.

Er zijn veel mensen die van huis uit niet hebben geleerd om goed voor hun voeten te zorgen. Ook in de sportwereld is dit vaak een ondergeschikte spiergroep terwijl je je bewegingscomfort beduidend kunt verbeteren als je hier gepaste aandacht aan geeft/laat geven. Waar moet je op letten? Welke signalen geven je voeten af?”

Let op signalen als:

  • Vermoeide voeten na beweging
  • Brandende voeten
  • Pijn aan de binnenkant van de knie
  • Een zere plek onder je hiel/hak (peesplaatontsteking/ hielspoor)
  • Een scherpe, brandende pijn onder en boven de bal van je voet. Eeltvorming, likdoorns en blaren (doorgezakte voeten/ platvoeten)
  • Pijnlijke hielen bij kinderen
  • Pijn in de voorvoet
  • (Lage) rugklachten, knieklachten (naar binnen zakken van de voet)
  • Pijn aan de achillespees
  • Scheefstand grote teen (hallux valgus)

De podotherapeut van Hallux Podotherapie is er voor iedereen en doet onderzoek naar de oorzaak van je klachten. Een behandeling is altijd maatwerk. Hallux Podotherapie is de specialist bij voet gerelateerde klachten van jong tot oud.

Er zijn veel verschillende soorten klachten of (sport)blessures. De behandelingen zijn dus ook heel verschillend. Van een op maat gemaakte steunzool of orthese tot het geven van oefeningen.

Laat ons je helpen, maak een afspraak. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8:00 – 17:00 uur op het nummer 088 –345 6 543.

Of via onze website: www.hallux.nl

Wij zijn iedere maandagmiddag aanwezig aan de Hinthamerstraat 217 in Den Bosch en iedere donderdagmiddag aan de Missiezusterslaan 1 in Uden. Wij helpen u dan graag.